× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Πως οι Browsers επηρεάζουν την λήψη ραδιοφωνικού stream

Περισσότερα
4 Χρόνια 4 Ημέρες πριν - 3 Χρόνια 10 Μήνες πριν #79 από fermidirac
Οι σύγχρονοι browsers


Κάθε browser παρουσιάζει δικά του εμφάνιση γιά τους html5 players σε αντίθεση με τον παλαιό flash player που είχε σταθερή εμφάνιση και που δεν υποστηρίζεται πιά από κανένα σύγχρονο browser.
Firefox

Chrome & Edge chromium

ie11 & Edge

mobile

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στα site ανάλογα ποιο Browser χρησιμοποιούμε να φαίνεται διαφορετικά ο player. Εδώ θα πρέπει να βρούμε ή να φτιάξουμε κάτι που να φαίνεται ίδιο παντού. Θα σας συνιστούσα τον Muses Radio Player ο οποίος είναι δωρεάν και έχει αρκετά skins ανάλογα τι αρέσει στον καθέναν. Με εμφάνιση ίδια σε κάθε browser και παίζει MP3/OGG/AAC καθώς υποστηρίζει και flash που καλύπτει αρκετές παλαιές εκδόσεις των browsers. Υπάρχει και ο jPlayer που ανταποκρίνεται αρκετά καλά και αυτός.

Ένα άλλο πρόβλημα συνήθως βρίσκεται στο όταν βάζουμε κάποιες εικόνες στα sites γιά εξωτερικούς players τύπου (windows media player, winamp καί άλλοι) και προσθέτουμε σε αυτά links για να ανοίγουν αυτόματα οι αντίστοιχοι players. Δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλους τους Browsers, κάποιοι τα ανοίγουν αυτόματα άλλοι όχι. Εδώ παίρνει άριστα ο Firefox. Ανοίγει όλα τα links χωρίς κάποιο πρόβλημα. Στους άλλους browsers μας ζητούν να κάνουμε αποθήκευση του κάθε αρχείου. Για να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη αναπαραγωγή θα πρέπει να κατεβάσουμε το κάθε αρχείο. Συνήθως εμφανίζεται κάτω αριστερά στην οθόνη μας το download με ενδείξεις download όταν τελειώσει στο πλάι εμφανίζεται ^ ανοίγοντας το επιλέγουμε το άνοιγμα πάντα με... τον player που θέλουμε και όλα ΟΚ.

Και το τελευταίο που παρουσιάστηκε κυρίως στο Chrome είναι η μη αυτόματη αναπαραγωγή του ήχου και η αναγκαστική μετάδοση του streaming σε https και όχι σε http.
Υπάρχει λύση και για αυτό. Απενεργοποίηση του ssl (το https να γίνει http) ο chrome φυσικά θα σας δείχνει ότι το site δεν είναι ασφαλές αλλά θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

FermiDirac radio (Γιώργος Κ.)

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: sweetFM

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 345 επισκέπτες ←