× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Τηλεοπτικό Streaming 1

Περισσότερα
4 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 7 Μήνες πριν #44 από fermidirac
Τηλεοπτικό Streaming 1 δημιουργήθηκε από fermidirac
Η τηλεόραση στο Διαδίκτυο (ή σε απευθείας σύνδεση τηλεόραση) είναι η ψηφιακή διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου (online). Σε αντίθεση με την ψηφιακή επίγεια τηλεόραση που μεταδίδετε μέσω ενός εναέριου συστήματος (onair). H Kαλωδιακή τηλεόραση ή και συστήματα δορυφορικής τηλεόρασης, ονομάζεται μερικές φορές web τηλεόραση. Σε αυτή η φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει το είδος των τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται μόνο στο διαδίκτυο.
Το δημόσιο διαδίκτυο χρησιμοποιείται για τη μετάδοση της συνεχούς ροής μέσω του adsl του vdsl ή και οπτικής ίνας στους διακομιστές συνεχούς ροής (servers) και μετά στον τελικό χρήστη των καταναλωτών.
Όπως σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό έτσι και εδω υπάρχουν οι κάμερες μικρόφωνα video και διάφορα άλλα εφέ, μα κυρίως το πρόγραμμα εκείνο που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή για να μας φέρει σε επαφή με το διαδίκτυο.
Τέτοια προγράμματα είναι το
vMix, το Wirecast, το flash media encoder live 3.2, το VLC, το icecast και αρκετά άλλα.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω για τα προγράμματα στον υπολογιστή για την μετάδοση χρειάζεται και κάποιος media server, ο οποίος θα μας συνδέσει με το διαδίκτυο.
Τέτοιοι είναι ο
Wowza Streaming Engine, ο Red5 media server, η και ο icecast και άλλοι.

Ο περισσότερο διαδεδομένος μέχρι σήμερα είναι ο Wowza ο οποίος μεταδίδει σε:

Adobe RTMP : rtmp://[server IP]:1935/live/mp4:sample.mp4
Adobe HDS : http://[server IP]:1935/live/mp4:sample.mp4/manifest.f4m
Apple HLS : http://[server IP]:1935/live/mp4:sample.mp4/playlist.m3u8
MS Smooth : http://[server IP]:1935/live/mp4:sample.mp4/Manifest (*)
MPEG DASH : http://[server IP]:1935/live/mp4:sample.mp4/manifest.mpd
και σε mobile:
iOS : http://[server IP]:1935/live/mp4:sample.mp4/playlist.m3u8
Android : rtsp://[server IP]:1935/live/sample.mp4

(*) Απαιτείται η εγκατάσταση του silverlight της Microsoft. Οι περισσότεροι browsers (chrome, firefox κ.λ.π) δεν το υποστηρίζουν πια ο IE 11 μέχρι στις 10/12/2021.
Όλα τα άλλα παίζουν με την εγκατάσταση του Adobe flash player όμως υπάρχουν αρκετές ασυμβατότητες και κυρίως μετά την έλευση του html5.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει τη τοποθέτηση στη σελίδα μας ενός αξιόπιστου Player.
Μέχρι πριν λίγο διάστημα οι flash players ήταν το δυνατό χαρτί για την αναπαραγωγή της εικόνας. Κυρίως ο
JWplayer, o Flowplayer, ο HDW Player και πολλοί άλλοι.
Όμως μετά την εμφάνιση του html5, που μέσα από τις εντολές στον κώδικα, μπορείς να εμφανίσεις Player στην σελίδα σου και μάλιστα χωρίς κάποιος καταναλωτής να χρειάζεται την εγκατάσταση στον υπολογιστή του το adobe flash player. Τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα γιατί είναι συμβατός με όλα τα πρωτοκολλά εκπομπής. Υπάρχει μια αναταραχή στο τι θα επικρατήσει γιατί και οι browsers προσθέτουν στον κώδικα τους τις εντολές του html5.
Το μέλλον θα δείξει.....


Το html5 είναι εδώ πια. Το https αναγκαίο η επιλογή HLS (.m3u8) για τους μοντέρνους Browsers και τα smartphone είναι μια καλή πρόταση.
Ο Video.js: The Player Framework είναι ένας player νέας γενιάς που χρειάζεται εγκατάσταση

Επισκεφτείτε και το Τηλεοπτικό streaming 2

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 93 επισκέπτες ←