× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Tips για Centova Cast με ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Περισσότερα
10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν - 10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #103 από george sagnier
Μερικά tips για το Centova Cast

Το Centova Cast αποτελεί μια εύχρηστη λύση για τις ώρες που δεν μεταδίδεται ζωντανό πρόγραμμα αλλά και, ακόμα όταν δεν υπάρχουν ζωντανά προγράμματα, να μπορείς να εκπέμπεις 24 ώρες το 24ωρο χωρίς ανεπιθύμητες διακοπές λόγω του οικιακού internet.Τι πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήσετε να ανεβάζετε mp3

Ορίστε το επιθυμητό σας beat rate στο Centova Cast π.χ. στα 128.

Εάν ορίσετε τα 128, θα πρέπει όλα τα mp3 που θα ανεβάσετε να είναι στα 128.

Επίσης, καλό είναι να προσέξετε να έχουν την ίδια στάθμη ήχου “db”.

Μην αφήσετε κενό στην αρχή και στο τέλος του mp3, ώστε η μίξη ανάμεσα στα tracks να είναι ομαλή, χωρίς ανεπιθύμητα κενά.

Το Centova Cast διαβάζει το tag του mp3. Προσέξτε ιδιαίτερα τους τίτλους πριν ανεβάσετε τα mp3 αν και μπορείτε να διορθώνετε τον τίτλο μέσω του Centova αφού έχει ανεβεί (Προσοχή: αν αλλάξετε Centova οι αλλαγές αυτές χάνονται)

Στα settings του Centova, στο auto dj, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το “Apply relay gain” επιλέγοντας “Yes”. Πρόκειται για ένα normalizer του ήχου που θα εξομαλύνει τις μικρές διαφορές στάθμης ήχου των mp3.Πώς να φτιάξετε τις λίστες σας.

Εάν παίζετε διαφορετικά είδη μουσικής, π.χ. latin και rock, θα πρέπει να ξεχωρίσετε ανά λίστα το είδος, ώστε, ιδιαίτερα στην επιλογή random, να μην συμπίπτουν τα δύο είδη, για να μπορείτε να ορίζετε ζώνες με διαφορετικά είδη μουσικής.

Καλό είναι να φτιάχνετε λίστες όχι πάνω από 12 ώρες διάρκεια, ώστε να μπορείτε να ανακατεύετε τα τραγούδια πιο εύκολα αλλά και να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της επανάληψης στη θέση random.

Τα σποτάκια του σταθμού σας καλό είναι να τα βάλετε σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ interval playlist (station identification) και να ορίσετε ανά πόσα τραγούδια θέλετε να παίζουν ή ανά πόση ώρα και ΠΑΝΤΑ στη θέση random, αλλιώς εάν τα βάλετε στη σειρά, θα τα παίξει όλα μαζί.

Εάν για κάθε διαφορετικό σποτ δημιουργήσετε αντίστοιχη interval playlist, και πάλι θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να παίζουν σποτ το ένα μετά το άλλο.

Η interval playlist δεν ενδείκνυται για σποτ για αναγγελία της ώρας διότι το Centova Cast δεν κόβει ποτέ τα τραγούδια για να περάσει σε μια interval playlist. Αν ορίσετε π.χ. στις 11:00 μια interval playlist να παίξει spot μετά από 60 λεπτά, λόγω του ότι το Centova Cast δεν κόβει τραγούδια, το επόμενο spot θα παίξει μετά το τέλος του τραγουδιού, π.χ. 12:02 και στο επόμενο εξηντάλεπτο 13:05 κ.ο.κ.Το μυστικό κρύβεται σε μια καλή προεργασία των mp3 και μια έξυπνη τοποθέτησή τους στα playlist.Το Centova Cast θα σας λύσει τα χέρια χωρίς ανεπιθύμητες διακοπές από την εκπομπή από το σπίτι.

τηλεοπτικές / ραδιοφωνικές εκπομπες / dj sets από τα μέσα των 80's μέχρι και σήμερα
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν - 8 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #109 από fermidirac
Απαντήθηκε από fermidirac στο θέμα Tips για Centova Cast με ενδιαφέρουσες πληροφορίες
Σωστά τα γράφεις φίλε George.
Μια μικρή διόρθωση το “Apply relay gain” λειτουργεί με αναφορά από το πρώτο τραγούδι. Όσο για την ένταση των τραγουδιών δεν θα συνιστούσα το Normalize αλλά το Amplify από εξωτερικά προγράμματα όπως το Adobe Audition. Ένας άλλος παράγοντας είναι το DC Bias Adjustment που διορθώνει το "κλάψιμο" στα μικρά bit rate π.χ. 128.

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • οι καλύτερες υπηρεσίες streaming στην Ελλάδα
  • Όταν γνώρισα την DOS.gr και τον Λυκούργο ενδιαφερόμουν μόνο για ένα web radio ! τα χρόνια πέρασαν και τώρα μετράμε 3 ραδιόφωνα που εκπέμπουν μέσο της DOS.gr ! Δεν είμαστε μόνο συνεργάτες πλέον αλλά νοιώθω πως έχω ακόμα έναν φίλο που δέχεται τις παραξενιές μου , μου λύνει οποιαδήποτε απορία , με έχει εξοπλίσει με τα σωστά προγράμματα streaming και πάνω απ όλα με ΓΝΩΣΕΙΣ ! Η ατάκα μου για τον φιλο πλέον είναι “δεν του πέφτει ποτέ” και αυτό γιατί είμαστε on line 24ωρες ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και άμεση επίλυση κάθε προβλήματος που προκύπτει και αυτό είναι πραγματικότητα στην DOS.gr ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!!
  • Πραγματικά επαγγελματίες, φιλικοί, με άψογη συνεργασία. Χρησιμοποίησα τις υπηρεσίες του streaming της dos & βρήκα μία βέλτιστη πλατφόρμα με ταχύτητα & Σταθερότητα για την ροή του ραδιοφώνου ellinikos.live σε πολύ καλές τιμές. Την συστήνω.
  • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΨΟΓΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ DOS.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΜΑΣ .

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες ←