× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

CD Quality Internet Radio

Περισσότερα
1 Χρόνος 11 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 11 Μήνες πριν #70 από fermidirac
CD Quality Internet Radio δημιουργήθηκε από fermidirac
Ο καθένας μας που μας αρέσει η καλή ποιότητα του ήχου και η σωστή αναπαραγωγή του, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει ένα δέκτη FM για να λάβει ποιοτικές στερεοφωνικές εκπομπές. Όταν εισήχθη ραδιόφωνο στο διαδίκτυο, οι παραδοσιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έσπευσαν να κάνουν τις εκπομπές τους διαθέσιμες παρόλο που η αρχική ποιότητα ήταν συχνά φτωχή.

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας ραδιοφωνικός σταθμός σε οποιουδήποτε σημείου στον κόσμο που δεν έχει παρουσία υψηλής παρουσίας στο Διαδίκτυο, ανοίγοντας έναν σχεδόν αδιανόητο πλούτο ειδήσεων, talk shows, δράματος και μουσικής.

Τα ραδιοφωνικά κανάλια μόνο στο Διαδίκτυο έχουν επεκτείνει την επιλογή που προσφέρεται στους ακροατές συχνά με εξειδικευμένο περιεχόμενο που δεν βρίσκεται στον παγκόσμιο ραδιοτηλεοπτικό κόσμο. Το χαμηλό κόστος και το δωρεάν λογισμικό ραδιοφωνικής μετάδοσης μέσω διαδικτύου έχει εξουσιοδοτήσει τα άτομα και τις μικρές οργανώσεις να έχουν παρουσία στο ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου προσθέτοντας την ποικιλία του διαθέσιμου υλικού.

Στις πρώτες μέρες του ραδιοφώνου στο διαδίκτυο, όταν η πρόσβαση μέσω τηλεφώνου ήταν ό, τι ήταν ευρέως διαθέσιμη, οι εκπομπές είχαν περιορισμένο εύρος ζώνης με μορφές αρχείων lossy. Όμως, καθώς οι ευρυζωνικές επικοινωνίες και η τεχνολογία 4G για κινητά έχουν γίνει ο κανόνας, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αυξάνουν το παιχνίδι τους με τα ρεύματα MP3 και AAC των 256-320 kbps να γίνονται συνήθως διαθέσιμα. Αυτό συγκρίνεται ευνοϊκά με τη συνεχή ροή της ποιότητας των υπηρεσιών σε αρκετά καλή ποιότητα ήχου.

Το 2017, η Βρετανική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία (BBC) πειραματίστηκε με τη μετάδοση του BBC Proms στο κανάλι κλασσικής μουσικής Radio 3, σε FLAC χωρίς απώλειες, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα σχέδια για την τακτική αυτή παρουσίαση. Η εποχή BBC Proms παρουσίασε επίσης μια σειρά εκπομπών σε binaural μορφή που παρείχε μια πλούσια εμπειρία για τους ακροατές σε ήχο. Το BBC ρέει προς το παρόν το ραδιόφωνο 3 μέσω του λογισμικού iPlayer του σε AAC με ταχύτητα 320kbps.

Σε αντίθεση με τα ρεύματα MP3 και AAC, τα οποία υποστηρίζονται σχεδόν καθολικά από εφαρμογές ραδιοφώνου και προγράμματα περιήγησης, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, αν θέλετε να ακούσετε τη μικρή αλλά αυξανόμενη λίστα με τους σταθμούς FLAC χωρίς απώλειες που έχουν αρχίσει να εκπέμπουν. Οι απαιτήσεις είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει FLAC, όπως το Chrome ή ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου όπως το VLC ή το foobar, τα οποία είναι ελεύθερα να μεταφορτώσουν.

Η μετάδοση σε FLAC αυξάνει την ποιότητα μετάδοσης σε περισσότερο από 320kbps και μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά 1411kbps/44.1kHz που είναι η πραγματική ποιότητα ενός CD.


Το ραδιόφωνο "Radio 2.0 - Valli di Bergamo HD" είναι ένα από αυτά.
868 kbps, 44,1 KHz, stereo, FLAC

46.252.154.133:8000/stream.ogg

FermiDirac radio (Γιώργος Κ.)

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • Πάρα πολύ καλή ανταπόκριση σε θέματα Streaming, σε θέματα code αλλά και σε θέματα server -Άψογοι προτείνω ανεπιφύλακτα 📡
  • Ευχαριστώ πολύ την ομάδα, πρώτη φορά χρησιμοποίησα το περιβάλλον της Dos και όλα δουλεύουν άψογα, επιπλέον συν η άμεση βοήθεια που χρειαζόμουν σε ότι απορία είχα!
  • Άψογοι συνεργάτες, άριστοι γνώστες των υπηρεσιών & παροχών που προσφέρουν και πάνω από όλα καταπληκτικοί άνθρωποι 🎥🎙️
  • Όταν γνώρισα την DOS.gr και τον Λυκούργο ενδιαφερόμουν μόνο για ένα web radio ! τα χρόνια πέρασαν και τώρα μετράμε 3 ραδιόφωνα που εκπέμπουν μέσο της DOS.gr ! Δεν είμαστε μόνο συνεργάτες πλέον αλλά νοιώθω πως έχω ακόμα έναν φίλο που δέχεται τις παραξενιές μου , μου λύνει οποιαδήποτε απορία , με έχει εξοπλίσει με τα σωστά προγράμματα streaming και πάνω απ όλα με ΓΝΩΣΕΙΣ ! Η ατάκα μου για τον φιλο πλέον είναι “δεν του πέφτει ποτέ” και αυτό γιατί είμαστε on line 24ωρες ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και άμεση επίλυση κάθε προβλήματος που προκύπτει και αυτό είναι πραγματικότητα στην DOS.gr ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 167 επισκέπτες ←