× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Οκταπύρηνο laptop με desktop επεξεργαστή 1700

Περισσότερα
5 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 6 Μήνες πριν #28 από amd
Asus Rog Strix GL702ZC-GC178T (1700/8GB/1TB/Radeon RX 580/FHD/W10) - 1100€

Πήρα το συγκεκριμένο μοντέλο για επαγγελματική χρήση πριν λίγες ημέρες, το μηχάνημα είναι μοναδικό και παίζει σε μια κατηγορία που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι προωθείται σαν Gaming Laptop δεν είναι ακριβώς αυτό. Δεν είναι κακό και για gaming αλλά αν κάποιος το θέλει μόνο γι'αυτό μπορεί με τα ίδια χρήματα ενδεχομένως να βρει κάποιο laptop με καλύτερη κάρτα γραφικών από την RX580 (που για gaming είναι αντίστοιχη της GTX 1060 της NVIDIA). Αυτό που κάνει μοναδικό αυτό το laptop, και που δεν είναι η βασική απαίτηση ενός gamer, είναι ο επεξεργαστής του. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα laptop με έναν παρά πολύ δυνατό desktop επεξεργαστή, με 8 πυρήνες (16 Threads). Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν χρειάζονται όλοι. Ένας gamer ας πούμε δεν θα δει διαφορά καθώς τα παιχνίδια σπάνια χρησιμοποιούν πολλούς πυρήνες. Κάποιος όμως που χρησιμοποιεί προγράμματα που κάνουν χρήση πολλών πυρήνων, όπως video editing, 3d rendering κλπ θα δει τεράστια διαφορά και μάλιστα με αδιανόητα χαμηλή τιμή. Συγκεκριμένα, στα benchmarks ξεπερνάει μηχανήματα που κοστίζουν κυριολεκτικά τα 7πλάσια χρήματα. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, εγώ το πήρα για 3d rendering σε 3d Studio με Vray. Αυτή τη στιγμή τον έχω και κάνει render δίπλα δίπλα με το desktop μου που έχει έναν υδρόψυκτο i7-6950X με 10 πυρήνες (20 Threads) και η απόδοση είναι σχεδόν η ίδια. Αυτό που δεν είναι ίδιο είναι η τιμή καθώς μόνο ο επεξεργαστής του desktop μου κάνει περισσότερο από όσο το laptop.

Συμπερασματικά, το συγκεκριμένο Laptop είναι χοντρό, είναι βαρύ, ακόμα και ο μετασχηματιστής του είναι βαρύς, η μπαταρία του κρατάει λιγότερο από ώρα, η κάρτα γραφικών του δεν είναι η καλύτερη για gaming σε αυτά τα χρήματα, δεν είναι άσχημο αλλά δεν είναι και αρκετά ωραίο ούτε ως gaming laptop αλλά ούτε για να το πάρεις σε επαγγελματικό ραντεβού, δεν έχει τρομερή ποιότητα κατασκευής (χωρίς να είναι κακή), κάνει θόρυβο όταν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες (στον μέσο χρήστη δεν θα συμβεί αυτό παρά μόνο σπάνια) , μπορεί να χρειαστεί να ανεβάσεις στροφές στα ανεμιστηράκια για να μη ζεσταίνεται όταν δουλεύει 8 πυρήνες στο 100% για πάρα πολύ ώρα (όταν κάνεις render, όταν παίζεις games δεν έχεις πρόβλημα), αλλά παρόλα αυτά που ο μέσος χρήστης θα τα θεωρούσε "αρνητικά" η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα εκπληκτικό workstation για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών που έχουν ανάγκη ισχυρό επεξεργαστή με πολλούς πυρήνες. Σε συγκεκριμένες εφαρμογές μπορεί να μειώσει τον χρόνο μιας εργασίας κατά 75% σε σχέση με έναν κοινό i5 και κατά 50% ή και παραπάνω σε σχέση με έναν 4 πύρηνο i7. Αυτό δεν το λέω χονδρικά, ούτε κατ'εκτίμηση, το βλέπω σήμερα που τον δουλεύω. Σίγουρα ο μέσος χρήστης θα σκεφτεί ότι δεν είναι ότι καλύτερο σαν laptop, δεν είναι ότι καλύτερο για gaming, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν φτιάχτηκε για να είναι gaming laptop. Φτιάχτηκε για να είναι ένα φορητό desktop workstation για βαριές CPU intensive εργασίες, και σε αυτή την κατηγορία χρηστών που θέλουν κάτι τέτοιο δεν έχει αντίπαλο. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία χρηστών ψάξε να δεις benchmarks, κυρίως το σκορ στο Cinebench, και αφού τρίψεις τα μάτια σου πήγαινε να το πάρεις.

Update: Παρέλειψα να πω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο παρέχει σημαντικές δυνατότητες αναβάθμισης και επέκτασης. Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των λάπτοπ ο επεξεργαστής του είναι επεξεργαστής desktop, (σε AM4 socket) πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί μελλοντικά να αντικατασταθεί με άλλο μοντέλο επεξεργαστή. Επιπλέον, έχει μια κενή θύρα μνήμης οπότε εύκολα από τα 8 Gigabyte πάει στα 16, και μια κενή θύρα που παίρνει έναν M2 ssd για να τρέχει το λειτουργικό αν ο σκληρός του 1 TByte του φαίνεται αργός. Μάλιστα αυτή η επιλογή, να πάρει δηλαδή κανείς αυτό το μοντέλο και να του προσθέσει μόνος του έναν M2 και 8 Gbyte RAM, εκτός ότι απογειώνει τις επιδόσεις, ενδεχομένως να είναι και πιο συμφέρουσα οικονομικά από το να πάρει κανείς το αμέσως ακριβότερο μοντέλο που τα έχει αυτά από τη μαμά του.

Update 2: Μετά από σχεδόν δύο μήνες επαγγελματικής χρήσης έχω μείνει τόσο ικανοποιημένος από την απόδοση του υπολογιστή που θεωρώ υποχρέωσή μου να έρθω και να ξαναγράψω. Σε αυτούς τους δύο μήνες το μηχάνημα έχει όχι απλά αντεπεξέλθει απόλυτα στη βαριά χρήση που του κάνω, αλλά έχει αποσβέσει και το κόστος αγοράς του! Τον χρησιμοποιώ κυρίως για rendering σε 3d Studio με Vray καθώς είναι ταχύτατος γι'αυτή τη δουλειά, και δεν τον έχω λυπηθεί ούτε στιγμή. Έχει σηκώσει τεράστια μοντέλα (μιλάμε για αρχείο με 30 εκατομμύρια πολύγωνα, με μέγεθος 1,5 Gigabyte και με τεράστια textures), χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον αφήνω να ρεντάρει 12 και 13 ώρες και με τα ανεμιστιράκια του ρυθμισμένα να δουλεύουν στο 50% η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 70C. Είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερο πολυπύρηνο laptop, όχι μόνο στην συγκεκριμένη οικονομική κατηγορία, αλλά και γενικά. Με λίγα λόγια, για κάποιον ο οποίος κάνει βαριές multicore δουλειές, το μηχάνημα είναι ένα όνειρο. Αν είσαι αρχιτέκτονας ή φοιτητής αρχιτεκτονικής και δουλεύεις AutoCAD, 3D Studio, Revit, ArchiCAD, Rhino, αν είσαι μηχανολόγος και δουλεύεις inventor, Solidworks, Catia, αν είσαι Video editor και δουλεύεις Premiere, αυτό είναι το μηχάνημα που ψάχνεις. Δεν έχει απλά την καλύτερη σχέση τιμής - απόδοσης, έχει και την καλύτερη τιμή και την καλύτερη απόδοση από οτιδήποτε αντίστοιχο κυκλοφορεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 296 επισκέπτες ←