× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Απόκριση Συχνότητας Ήχου

Περισσότερα
1 Χρόνος 9 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 6 Μήνες πριν #59 από fermidirac
Απόκριση Συχνότητας Ήχου δημιουργήθηκε από fermidirac
Το ακουστικό φάσμα (Ο ήχος δηλαδή) μετριέται σε συχνότητες . Η δε ένταση του (loudness) μετριέται σε decibel με βάση το SPL.
Το φάσμα συχνοτήτων είναι 20Hz έως 20.000Hz ( 20kHz ) , το οποίο είναι το εύρος ανθρώπινης ακοής. Μέσα σε αυτό το εύρος υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες.
Το εύρος των μπάσων που είναι από 20Hz - 500Hz ,το εύρος των μεσαίων από 500Hz- 5.000Hz και το εύρος των πρίμων από 5.000Hz - 20kHz.


Το εύρος ανθρώπινης ακοής

Ο άνθρωπος έχει ακουστικό φάσμα από 20Hz έως 20kHz κατά μέσο όρο. Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξε ότι το 30% των ανθρώπων ηλικίας 40 έως 60 ετών έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα ακοής.

Παραθέτουμε ένα πινάκα με τις συχνότητες φωνών και μουσικών οργάνων


Λίγοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν με άνεση τα 20 Khz. Θα παρατηρήσετε και στον πινάκα ότι μόνο οι αρμόνικες οργάνων φτάνουν μέχρι τους 16 Khz. Συνήθως τα νεαρά άτομα μπορούν να ακούσουν τόσο ψηλά. Με το πέρασμα των χρόνων η ακοή αρχίζει να χάνετε και οι μεγαλύτερες ηλικίες χάνουν μέρος της ακοής τους. Το ανώτερο όριο ακοής του μπορεί να πέσει ακόμα και στα 10 Khz. Αναφέρομε στις υψηλές συχνότητες γιατί στις χαμηλές (Μπάσα) δεν υπάρχει πρόβλημα άνετα οι 20 hz μπορούν να ακουστούν.

Θα αναφερθώ τώρα για τον ήχο που μεταδίδουμε στο ραδιόφωνο η στην τηλεόραση (mp3) σε bitrate και το εύρος σε υψηλές συχνότητες που φτάνει.

Στα 128 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 15 Khz.
Στα 160 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 16 Khz.
Στα 192 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 17 Khz
Στα 224 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 18 Khz
Στα 256 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 19 Khz
Στα 320 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 20 Khz


αυτό μας επιβεβαιώνει γιατί θεωρούν τα 128 Kbps σαν κατώφλι ποιότητας CD

FermiDirac radio (Γιώργος Κ.)

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΨΟΓΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ DOS.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΜΑΣ .
  • Άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα στάδια, συστήνω ανεπιφύλακτα.
  • 5 αστεράκια και από το Radio Notes.EU για την άψογη συνεργασία μας, την άμεση ανταπόκρισή σας σε οποιαδήποτε απορία μας, εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών σας και άριστοι επαγγελματίες. Τα σέβη μας στον κύριο Λυκούργο!
  • Πίσω από την DOS.gr υπάρχει ο άνθρωπος. Αυτόν θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις γνώσεις και τον υπεύθυνο επαγγελματισμό του. Ν'άσε καλά φίλε μου και οι γνώσεις σου πάντα βοηθούν όλους εμάς που σε εμπιστευθήκαμε.

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες ←