× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Απόκριση Συχνότητας Ήχου

Περισσότερα
1 Χρόνος 2 Μήνες πριν - 11 Μήνες 4 Εβδομάδες πριν #59 από fermidirac
Απόκριση Συχνότητας Ήχου δημιουργήθηκε από fermidirac
Το ακουστικό φάσμα (Ο ήχος δηλαδή) μετριέται σε συχνότητες . Η δε ένταση του (loudness) μετριέται σε decibel με βάση το SPL.
Το φάσμα συχνοτήτων είναι 20Hz έως 20.000Hz ( 20kHz ) , το οποίο είναι το εύρος ανθρώπινης ακοής. Μέσα σε αυτό το εύρος υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες.
Το εύρος των μπάσων που είναι από 20Hz - 500Hz ,το εύρος των μεσαίων από 500Hz- 5.000Hz και το εύρος των πρίμων από 5.000Hz - 20kHz.


Το εύρος ανθρώπινης ακοής

Ο άνθρωπος έχει ακουστικό φάσμα από 20Hz έως 20kHz κατά μέσο όρο. Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξε ότι το 30% των ανθρώπων ηλικίας 40 έως 60 ετών έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα ακοής.

Παραθέτουμε ένα πινάκα με τις συχνότητες φωνών και μουσικών οργάνων


Λίγοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν με άνεση τα 20 Khz. Θα παρατηρήσετε και στον πινάκα ότι μόνο οι αρμόνικες οργάνων φτάνουν μέχρι τους 16 Khz. Συνήθως τα νεαρά άτομα μπορούν να ακούσουν τόσο ψηλά. Με το πέρασμα των χρόνων η ακοή αρχίζει να χάνετε και οι μεγαλύτερες ηλικίες χάνουν μέρος της ακοής τους. Το ανώτερο όριο ακοής του μπορεί να πέσει ακόμα και στα 10 Khz. Αναφέρομε στις υψηλές συχνότητες γιατί στις χαμηλές (Μπάσα) δεν υπάρχει πρόβλημα άνετα οι 20 hz μπορούν να ακουστούν.

Θα αναφερθώ τώρα για τον ήχο που μεταδίδουμε στο ραδιόφωνο η στην τηλεόραση (mp3) σε bitrate και το εύρος σε υψηλές συχνότητες που φτάνει.

Στα 128 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 15 Khz.
Στα 160 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 16 Khz.
Στα 192 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 17 Khz
Στα 224 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 18 Khz
Στα 256 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 19 Khz
Στα 320 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 20 Khz


αυτό μας επιβεβαιώνει γιατί θεωρούν τα 128 Kbps σαν κατώφλι ποιότητας CD

FermiDirac radio (Γιώργος Κ.)

Ο μόνος αληθινός χρόνος είναι το ΤΏΡΑ
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα
  • τι να πρωτοπούμε για αυτούς τους ανθρώπους? Επαγγελματίες, φιλικοί, εξυπηρετικοί αλλά πάνω απ'όλα ΓΝΩΣΤΕΣ!!! Ό,τι μα ό,τι τους έχω ζητήσει μπορούν και το ολοκληρώνουν. Πράγματα που άλλοι δεν είχαν την υπομονή να ολοκληρώσουν. Μπράβο παιδιά, τέτοια άτομα θέλουμε δίπλα μας
  • Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες της και τη συνεργασία μας. Γι' αυτό αξίζει 5 αστέρια από μένα!
  • Dos.gr : Τεχνολογία εμπειρία, Εξυπηρέτηση Μοναδική, με πολλούς τρόπους, κάθε στιγμή, ό,τι κι αν χρειαστείς. Μια συνεργασία Πολλών χρώνων με Σταθερή αξία Σε ευχαριστούμε dos. gr για την τεχνοδοσία που μας παρέχεις είσαι ο Πρώτος souper ...!!!
  • Συνεργάζομαι με την Dos.gr περίπου 11χρόνια. Έχει τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες. Ακόμα έχει άμεση και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με κάποιον web server & radio server που είχα νοικιάσει και αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα το έλυσαν αμέσως!!! Δεν θα άλλαζα την dos.gr για καμία άλλη εταιρεία ενοικίασης server ακόμα και αν μου έδιναν τους server μισοτιμής!!!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 297 επισκέπτες ←