× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Απόκριση Συχνότητας Ήχου

Περισσότερα
2 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 1 Μήνας πριν #59 από fermidirac
Απόκριση Συχνότητας Ήχου δημιουργήθηκε από fermidirac
Το ακουστικό φάσμα (Ο ήχος δηλαδή) μετριέται σε συχνότητες . Η δε ένταση του (loudness) μετριέται σε decibel με βάση το SPL.
Το φάσμα συχνοτήτων είναι 20Hz έως 20.000Hz ( 20kHz ) , το οποίο είναι το εύρος ανθρώπινης ακοής. Μέσα σε αυτό το εύρος υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες.
Το εύρος των μπάσων που είναι από 20Hz - 500Hz ,το εύρος των μεσαίων από 500Hz- 5.000Hz και το εύρος των πρίμων από 5.000Hz - 20kHz.


Το εύρος ανθρώπινης ακοής

Ο άνθρωπος έχει ακουστικό φάσμα από 20Hz έως 20kHz κατά μέσο όρο. Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξε ότι το 30% των ανθρώπων ηλικίας 40 έως 60 ετών έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα ακοής.

Παραθέτουμε ένα πινάκα με τις συχνότητες φωνών και μουσικών οργάνων


Λίγοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν με άνεση τα 20 Khz. Θα παρατηρήσετε και στον πινάκα ότι μόνο οι αρμόνικες οργάνων φτάνουν μέχρι τους 16 Khz. Συνήθως τα νεαρά άτομα μπορούν να ακούσουν τόσο ψηλά. Με το πέρασμα των χρόνων η ακοή αρχίζει να χάνετε και οι μεγαλύτερες ηλικίες χάνουν μέρος της ακοής τους. Το ανώτερο όριο ακοής του μπορεί να πέσει ακόμα και στα 10 Khz. Αναφέρομε στις υψηλές συχνότητες γιατί στις χαμηλές (Μπάσα) δεν υπάρχει πρόβλημα άνετα οι 20 hz μπορούν να ακουστούν.

Θα αναφερθώ τώρα για τον ήχο που μεταδίδουμε στο ραδιόφωνο η στην τηλεόραση (mp3) σε bitrate και το εύρος σε υψηλές συχνότητες που φτάνει.

Στα 128 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 15 Khz.
Στα 160 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 16 Khz.
Στα 192 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 17 Khz
Στα 224 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 18 Khz
Στα 256 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 19 Khz
Στα 320 Kbps οι υψηλές συχνότητες φτάνουν μέχρι τους 20 Khz


αυτό μας επιβεβαιώνει γιατί θεωρούν τα 128 Kbps σαν κατώφλι ποιότητας CD

FermiDirac radio (Γιώργος Κ.)

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • Πάρα πολύ καλή ανταπόκριση σε θέματα Streaming, σε θέματα code αλλά και σε θέματα server -Άψογοι προτείνω ανεπιφύλακτα 📡
  • Ευχαριστώ πολύ την ομάδα, πρώτη φορά χρησιμοποίησα το περιβάλλον της Dos και όλα δουλεύουν άψογα, επιπλέον συν η άμεση βοήθεια που χρειαζόμουν σε ότι απορία είχα!
  • Άψογοι συνεργάτες, άριστοι γνώστες των υπηρεσιών & παροχών που προσφέρουν και πάνω από όλα καταπληκτικοί άνθρωποι 🎥🎙️
  • Όταν γνώρισα την DOS.gr και τον Λυκούργο ενδιαφερόμουν μόνο για ένα web radio ! τα χρόνια πέρασαν και τώρα μετράμε 3 ραδιόφωνα που εκπέμπουν μέσο της DOS.gr ! Δεν είμαστε μόνο συνεργάτες πλέον αλλά νοιώθω πως έχω ακόμα έναν φίλο που δέχεται τις παραξενιές μου , μου λύνει οποιαδήποτε απορία , με έχει εξοπλίσει με τα σωστά προγράμματα streaming και πάνω απ όλα με ΓΝΩΣΕΙΣ ! Η ατάκα μου για τον φιλο πλέον είναι “δεν του πέφτει ποτέ” και αυτό γιατί είμαστε on line 24ωρες ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και άμεση επίλυση κάθε προβλήματος που προκύπτει και αυτό είναι πραγματικότητα στην DOS.gr ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 166 επισκέπτες ←