× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Συμπιεσμένο Αρχείο Ήχου aac καί aac+

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #48 από fermidirac
Συμπιεσμένο Αρχείο Ήχου aac καί aac+ δημιουργήθηκε από fermidirac
.AAC και .AAC+

aac

Το aac αρχείο είναι συμπιεσμένου τύπου που περιέχει μέσα του ήχο - μουσική, όπως δηλαδή και τα γνωστά σε όλους μας mp3.
Είναι δηλαδή ένα συμπιεσμένο audio αρχείο με πολύ καλή ποιότητα, αλλά με πολύ μικρότερο μέγεθος. Η διαφορά aac με mp3 έγκειται στο γεγονός ότι στα ίδια bit rates, τα aac έχουν καλύτερη ποιότητα.
Είναι τα αρχικά των λέξεων Advanced Audio Coding και πρόκειται για τον "διάδοχο" των mp3 αρχείων. Αυτός ο τύπος αρχείων ήχου, χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές γνωστές υπηρεσίες και συσκευές που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι από εμάς, όπως πχ το youtube, iphone, nintendo, playstation 3, κλπ.
Το aac αρχείο είναι το καταλληλότερο για τα προαναφερθέντα μιας και αποδίδει καλύτερη ποιότητα μουσικής ήχου με τη μέγιστη συμπίεση. Αυτό οφείλετε στους ποιο εξελιγμένους codecs που διαθέτει.

Μπορείτε να τα αναπαράγεται με τον VLC player ή τον AIMP player το Winamp επίσης και με πληθώρα άλλων προγραμμάτων που έχουν τους κατάλληλους codecs.

Στην περίπτωση τώρα για ραδιοφωνική μετάδοση στην διεύθυνση του Muses Radio Player μπορείτε να βρείτε έναν player που να τον περάσετε στην σελίδα σας. Αρκετά όμορφος με αρκετά skins που παίζει εκτός από mp3 και aac καθώς και ogg. Αν τώρα το html5 το καλύπτει και αυτό.


aac plus

είναι η εμπορική ονομασία που χρησιμοποιείται από την Coding Technologies για τη μορφή συμπίεσης HE-AAC V1 και HE-AAC V2. το τμήμα HE του ονόματος, είναι σύντομο για υψηλή απόδοση. Στην πραγματικότητα, το AAC Plus αναφέρεται συχνά ως HE-AAC αντί να χρησιμοποιεί το plus όνομα ή το σύμβολο +

Οι επεκτάσεις αρχείων μορφής ήχου που σχετίζονται με το AAC Plus είναι:

MPEG/3GPP container
.m4a, .mp4, .3gp

Apple container
.m4a, .m4b, .m4p, .m4r, .m4v

ADTS stream
.aac

Internet media type

audio/aac
audio/aacp
audio/3gpp
audio/3gpp2
audio/mp4
audio/mp4a-latm
audio/mpeg4-generic


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτού και της τυπικής μορφής AAC

Ο κύριος σκοπός της HE-AAC (προηγμένη κωδικοποίησης ήχου) είναι όταν ο ήχος χρειάζεται να κωδικοποιηθεί αποτελεσματικά σε χαμηλές ταχύτητες bit. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι ότι τα τραγούδια πρέπει να ρέουν μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας το ελάχιστο δυνατό εύρος ζώνης. Σε σύγκριση με το τυπικό AAC, είναι πολύ καλύτερο να διατηρηθεί η ποιότητα που θεωρείται ως καλή με ταχύτητα μικρότερη από 128 Kbps - τυπικά γύρω στα 48 Kbps ή λιγότερο.
οι περισσότερες (αν όχι όλες) φορητές συσκευές που βασίζονται σε iOS και Android μπορούν να αποκωδικοποιήσουν ήχο στη μορφή AAC Plus.Το HE-AAC v2 (eAAC +) χρησιμοποιεί Parametric Stereo (PS), το οποίο συνδυάζει το αριστερό και το δεξί κανάλι σε ένα μονοφωνικό σήμα. Το PS κωδικοποιεί τις διαφορές μεταξύ των καναλιών ως παραμετρικά δεδομένα στα 3 Kbps, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποκωδικοποίηση του μονοφωνικού ρεύματος πίσω στο στερεοφωνικό.
FermiDirac radio (Γιώργος Κ.)

Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και μόνο το φεγγάρι ουρλιάζει.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730, ή στο (+30) 210.440.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • Aπό τούς καλύτερους επαγγελματίες,πολύ καλή εξυπηρέτηση,σταθερότητα πρωτοπορία .
  • τα 5 αστέρια είναι λίγα μπροστά στο streaming από την dos. Άριστη υποστήριξη εντός λίγων μόνο λεπτών, μηδενικό downtime. Συνιστώ ανεπιφύλακτα και απαραιτήτως αν ασχολείστε σοβαρά με το streaming...
  • Ένας από τούς καλύτερους επαγγελματίες Στο χορό και πολύ καλή εξυπηρέτηση...
  • Η πρώτη μας επαφή με την εταιρία ήταν πριν από 15 χρόνια, τότε που οι διαδικτυακές συνδέσεις ήταν τα «ζώα; μου αργά» Υπεύθυνη εταιρία, που σε κάθε πρόβλημα, οποιαδήποτε στιγμή (24/7), σε βοηθούσε ώστε να ανταπεξέλθεις! Εμείς που είμασταν αρχάριοι τότε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο, το Dos.gr ήταν ένα Σχολείο!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες ←