× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Το social media marketing και η επιρροή του στις μικρομ. επιχειρήσεις (2022)

Περισσότερα
1 Χρόνος 10 Μήνες πριν - 1 Χρόνος 10 Μήνες πριν #119 από amd
Περίληψη:

Η σύγχρονη εποχή αποτελεί μία κατάσταση εμποδίων αλλά και ευκαιριών για τις επιχειρήσεις στο σύνολό τους. Συγκεκριμένα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις πρωτοφανείς αλλαγές της τεχνολογίας καθώς καλούνται να συμβαδίσουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών τους με μεγάλο ρίσκο σε περίπτωση αποτυχίας. Κατά τη σημερινή εποχή, οι καταναλωτικές συνήθειες έχουν υποστεί μεταβολές, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα απαράμιλλο εργαλείο ενημέρωσης, κοινωνικοποίησης, αλληλεπίδρασης και ηλεκτρονικών αγορών. Συνεπώς, είναι ύψιστης σημασίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προωθούν την επωνυμία τους και τη δραστηριότητά τους στις εφαρμογές των social media, προκειμένου να ενημερώνουν το κοινό τους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους και να γίνουν γνωστές μέσω αυτών στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό με αποτελεσματικότητα, είναι σημαντικό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εφαρμόσουν στρατηγικές μάρκετινγκ που να συνάδουν με τις καταναλωτικές τάσεις. Οι δραστηριότητες και οι δυνατότητες που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποικίλουν. Για το λόγο αυτό η εκάστοτε μικρομεσαία επιχείρηση έχει την επιλογή και την ευχέρεια να επικοινωνεί τη γκάμα των προϊόντων της στους δυνητικούς πελάτες της, να δέχεται και να απαντά σε σχόλια καταναλωτών και να βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσω αυτών. Στην ελληνική αλλά και διεθνή πραγματικότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν μία εξαιρετικά συμφέρουσα πλευρά των επιχειρήσεων, καθώς είναι πολύ σημαντικές για την συνολική οικονομία της χώρας, στην οποία έχουν ιδρυθεί. Για τις ανάγκες της παρούσας εργασίας πραγματοποιήθηκε μια ποιοτική ανάλυση σε συνεντεύξεις που έγιναν σε σύγχρονες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος της χρήσεις των social media στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η διεθνής βιβλιογραφία έχει ασχοληθεί εκτενώς με αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων, καθώς και με τον αντίκτυπο που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι τεχνικές μάρκετινγκ στην ευημερία και την κερδοφορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εισαγωγή:

Οι ιστότοποι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στους ανθρώπους να δημιουργήσουν συνδέσεις με άλλους χρήστες και επωνυμίες και να μοιράζονται το περιεχόμενο τους μέσω μηνυμάτων, ειδήσεων, βίντεο και φωτογραφιών. Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και είναι μερικοί από τους πιο πολυσυζητημένους και δημοφιλής προορισμούς στο διαδίκτυο με εκατομμύρια επισκέψεις καθημερινά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν μια ευκαιρία σύνδεσης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε χρήστες όπως είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα, οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες καταναλωτές των προηγούμενων κατηγοριών (Soegoto et a.,2018). Η ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δημιουργήσει ένα άμεσο και προσωποποιημένο χαρακτήρα της επιχείρησης προς τους ακόλουθους και τους πελάτες της.

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίσουν την επιχείρηση, τη δράση της, το όραμά της και να επικοινωνούν μαζί τους είτε για λόγους που αφορούν την κατανάλωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αλλά και για λόγους επιχειρηματικούς και συνεργασίας. Επομένως δημιουργούνται αμφίδρομες ευκαιρίες για τους χρήστες των social media, σε ένα σύγχρονο δίκτυο αλληλεπίδρασης (Soegoto et a.,2018). Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίδραση σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας τις αγορές τους, τις προτιμήσεις τους και την πληροφόρηση όσον αφορά την κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών. Στη σύγχρονη και ανταγωνιστική καθημερινότητα, οι ενεργές επιχειρήσεις που επιθυμούν την μεγιστοποίηση των κερδών τους, είναι απαραίτητο να εισάγουν ένα επαναστατικό "branding" ως κλειδί προκειμένου να παρέχουν διαφοροποίηση και μοναδικότητα μέσω των προϊόντων τους προς το καταναλωτικό τους κοινό. Εκτός αυτού, η επωνυμία είναι απαραίτητο να συνάδει με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής (Vikas, 2013). Ως εκ τούτου, οι εταιρείες που επικεντρώνονται στην παραγωγή καινοτόμων και τεχνολογικών προϊόντων πρέπει να επικεντρωθούν στη χρησιμοποίηση μιας στρατηγικής του «branding», καθώς είναι απαραίτητο να επενδύσουν στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ της επωνυμίας τους, το οποίο είναι μια από τις στρατηγικές του κλάδου του μάρκετινγκ,προκειμένου να παρουσιάσουν την επωνυμία τους ως κάτι μοναδικό, καινοτόμο και ιδιαίτερο.

Οι τεχνικές στρατηγικής μάρκετινγκ ποικίλουν, όμως όσον αφορά την τεχνολογία,οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αναγκαίο να δώσουν έμφαση στο social media marketing (Vikas, 2013). Οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις αρχίζουν να κινούνται γρήγορα στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς δραστηριοποιούνται τόσο στο πώς να χτίσουν και να διατηρήσουν την επιχείρησή τους, όσο και να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τους αντιπάλους τους. Ως εκ τούτου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό να επιστήσουν την προσοχή τους σε μια ανταγωνιστική ιστοσελίδα, η οποία θα επιτρέπει την πρόσβαση στο δυνητικό καταναλωτικό κοινό της. Εκτός αυτού, είναι ύψιστης σημασίας η ενεργή συμμετοχή της στα τεχνολογικά μέσα, τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως από την πλειοψηφία του κοινού, και είναι επομένως ένα εξαιρετικά εύκολο και ανέξοδο εργαλείο, προκειμένου να είναι σε θέση να συνδεθούν με αυτούς μέσω της τεχνολογίας προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους (Leonardi et al., 2013). Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και του διαδικτύου μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή τους να δομηθεί και να διατηρήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της.

Στη σύγχρονη εποχή του σήμερα, οι επιχειρηματίες δεν προωθούν μόνο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω διαφημιστικών μέσων όπως είναι η τηλεόραση και οι εφημερίδες, αλλά αρχίζουν να αλλάζουν την προώθηση και την πώληση των προϊόντων τους μέσω των τεχνολογικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Leonardi et al., 2013). Το διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των επιχειρηματικών διαδικασιών στη σύγχρονη εποχή, διότι όπως ήδη ειπώθηκε χρησιμοποιείται πλέον από την ευρύτερη κοινότητα, μέσω των smartphones, του ηλεκτρονικού υπολογιστή και των tablets, εντελώς δωρεάν και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις από τους χρήστες όσον αφορά την τεχνολογία και τις εφαρμογές της. Ακόμη, είναι ένα εύχρηστο, ευέλικτο και οικονομικά προσιτό εργαλείο, το οποίο μπορεί να προσπελαστεί οπουδήποτε χωρίς χρονικό όριο. Οι εταιρίες επομένως είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτούν την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις τάσεις της εποχής, έτσι ώστε να (Soegoto et a., 2018).

Συγγραφέας: Παντελιδάκη Ιωάννα - Εισ: Ευαγγελία Ταβερναράκη - Επιβλ: Μιχαήλ Περονικολής - Πηγή: apothesis.lib.hmu.gr - Αρ. Σελίδων: 81

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 925kb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 55 επισκέπτες ←