× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Το Ραδιόφωνο στην Ελλάδα - Η περίπτωση του νομού Λάρισας (2022)

Περισσότερα
5 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν - 5 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #117 από amd
Περίληψη:

Το θέμα της παρούσας έρευνας αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που αποτέλεσαν μέρος της ραδιοφωνικής ιστορίας στον νομό Λάρισας από το 1948 έως σήμερα. Θα εξεταστούν σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη των τοπικών κρατικών και ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών από την ίδρυσή τους έως και σήμερα. Επιπλέον, προβάλλονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε σταθμού ανά δεκαετία καθώς και οι αλλαγές που σημειώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Στις αλλαγές συνέβαλαν ποικίλοι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες όπως ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες καθώς και η ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Εισαγωγή:

Τα μέσα ενημέρωσης αποτελούν έναν από τους βασικούς δομικούς παράγοντες του συστήματος κοινωνικής επικοινωνίας. Είναι εργαλεία για τη μετάδοση μηνυμάτων επικοινωνίας από τον πομπό στον δέκτη. Από τη λειτουργία μετάδοσης πληροφοριών που εκτελούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει τονιστεί η σημασία του ρόλου και της σημασίας τους στο κοινωνικό σύστημα. Μέχρι την πρώτη δεκαπενταετία του 20ού αιώνα τα ΜΜΕ θεωρήθηκαν απλώς ως μέσο μετάδοσης πληροφοριών. Οι συστηματικές κοινωνιολογικές μελέτες και έρευνες των Μ. Ε. που αναπτύχθηκαν τον 20ο αιώνα, σε πρώτο στάδιο αποκάλυψαν ότι η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα των επικοινωνιών δημιούργησε ένα νέο φαινόμενο, το φαινόμενο της μαζικής επικοινωνίας. Στη συνέχεια αποκαλύπτει την ιδιαίτερη συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη διαμόρφωση της μαζικής συμπεριφοράς και την άσκηση μαζικής επιρροής.

Συγγραφέας: Πιτσούδη Παρασκευή - Επιβλ. Καθηγητής: Βλασίδης Βλάσιος - Πηγή: dspace.lib.uom.gr - Αρ. Σελίδων: 86

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 601kb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730, ή στο (+30) 210.440.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • Aπό τούς καλύτερους επαγγελματίες,πολύ καλή εξυπηρέτηση,σταθερότητα πρωτοπορία .
  • τα 5 αστέρια είναι λίγα μπροστά στο streaming από την dos. Άριστη υποστήριξη εντός λίγων μόνο λεπτών, μηδενικό downtime. Συνιστώ ανεπιφύλακτα και απαραιτήτως αν ασχολείστε σοβαρά με το streaming...
  • Ένας από τούς καλύτερους επαγγελματίες Στο χορό και πολύ καλή εξυπηρέτηση...
  • Η πρώτη μας επαφή με την εταιρία ήταν πριν από 15 χρόνια, τότε που οι διαδικτυακές συνδέσεις ήταν τα «ζώα; μου αργά» Υπεύθυνη εταιρία, που σε κάθε πρόβλημα, οποιαδήποτε στιγμή (24/7), σε βοηθούσε ώστε να ανταπεξέλθεις! Εμείς που είμασταν αρχάριοι τότε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο, το Dos.gr ήταν ένα Σχολείο!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 83 επισκέπτες ←