× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Η χρήση των μέσων ΚΔ από τους καταναλωτές κατα τη διάρκεια της πανδημίας (2020)

Περισσότερα
3 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 3 Μήνες πριν #108 από amd
Περίληψη:

Στις μέρες μας είναι αναμφισβήτητο πως περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media). Προφανώς χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσουν, να ενημερωθούν και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί ο καθένας. Επιπλέον είναι γνωστό πως διανύουμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο, με την πανδημία του κορωνοϊουύ covid 19. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, αναφέρεται στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου αναλύονται κάποιες εφαρμογές, στον ρόλο του καταναλωτή και στην συμπεριφορά του καθώς και το πως η πανδημία covid 19 έχει επηρεάσει την καθημερινότητα μας. Η βιβλιογραφία μας αποτελείται από ηλεκτρονική, ξενόγλωσση αλλά και ελληνική με αποτέλεσμα να έχουμε όλα τα απαραίτητα δεδομένα και τις πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα μας. Επίσης με την βοήθεια της βιβλιογραφίας καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας την εργασία μας και να την ολοκληρώσουμε σωστά. Όσον αφορά την έρευνα που χρησιμοποιήσαμε στην πτυχιακή μας εργασία είναι η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου το οποίο διαμορφώσαμε κατάλληλα και στο τέλος το δημοσιεύσαμε. Συμμετείχαν 237 χρήστες και μέσα από τις απαντήσεις τους καταλήξαμε στα συμπεράσματα καθώς και σε αναλυτική περιγραφή.


Εισαγωγή:

Η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση ένα φαινόµενο εξαιρετικά επίκαιρο για το λόγο του ότι εξελίσσεται αρκετά δυναµικά φαίνεται πως ξεπερνάει µια µόδα η οποία συνήθως χάνεται µε την πάροδο του χρόνου και έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Τείνει να εδραιωθεί ως ένα φαινόµενο κοινωνικό που ακόµη βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και του οποίου οι προεκτάσεις του είναι προσωπικές ,πολιτικές αλλά και οικονοµικές. Είναι φυσικό να προκαλούνται διάφορες ανησυχίες φόβοι και απορίες γύρω από την ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έχει εγείρει το ενδιαφέρον της επιστηµονικής κοινότητας ώστε να µελετηθεί πιο διεξοδικά. (Kaplan & Haenlein 2009, Zhang 2010).

Στα Social media (µέσα κοινωνικής δικτύωσης) έχουν δοθεί διάφοροι χαρακτηρισµοί έως σήµερα. Από κάποιους χαρακτηρίζονται ως ένα ηλεκτρονικό καφενείο από άλλους προσδιορίζονται ως ένας ψηφιακό χώρος όπου γίνονται κοινωνικά σχόλια ενώ υπάρχουν και τα άτοµα που πιστεύουν ότι αποτελούν ένα είδος εξουσίας. Στην ουσία όµως τι είναι τα Social media; Tα social media είναι απόρροια της τεχνολογικής προόδου , στην ουσία αποτελούν τη φυσική µετεξέλιξη των κλασσικών Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης & Επικοινωνίας. Την σήµερον ηµέρα το Facebook , το Twitter , το Youtube και πολλές άλλες ακόµη ιστοσελίδες έχουν εισέλθει για τα καλά στην καθηµερινή ζωή ενός δις ατόµων παγκοσµίως.

Τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταφέρει οι γεωγραφικές αποστάσεις να φαίνονται µικρές και οι άνθρωποι να νιώθουν ότι είναι πολύ κοντά ο ένας µε τον άλλο όσα χιλιόµετρα κι αν τους χωρίζουν. Τα παραδοσιακά µέσα µαζικής ενηµέρωσης δεν παρείχαν στον κόσµο διάλογο µε αποτέλεσµα να µην µπορούν να αλληλοεπιδρούν άµεσα , όµως αυτό κατέστη δυνατό µε τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης.(Eyadat 2010) Σήµερα δεν χωράει καµία αµφιβολία ότι τα ηλεκτρονικά µέσα ενηµέρωσης έχουν τεράστια δύναµη και ασκούν επιρροή. Θέλοντας να καταγράψουµε κάποια ερωτήµατα όσον αφορά τα Social Media πραγµατοποιήσαµε µία έρευνα σχετικά µε αυτά για να µάθουµε κατά πόσο είναι ικανοποιηµένοι µε τις διάφορες δυνατότητες που τους δίνονται µέσα από αυτά.

Συγγραφέας: Μασούρα Σταµατία - Επ. Καθηγητής: ∆ρ. Ευάγγελος ∆ασκαλόπουλος - Πηγή: teimes.gr - Αρ. Σελίδων: 91

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 1,82mb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες ←