× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Τηλεκπαίδευση στην αρχή της πανδημίας & ιχνηλάτηση απόψεων καθηγητών (2020)

Περισσότερα
3 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν - 3 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #95 από amd
Περίληψη:

Με αφορμή την πανδημία που προκάλεσε ο SARS-CoV-2, οι καθηγητές Δ.Ε. κλήθηκαν έκτακτα και χωρίς προετοιμασία να προσφέρουν μαθήματα τηλεκπαίδευσης στους μαθητές τους. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αποτυπώσει τις απόψεις των καθηγητών σχετικά με την τηλεκπαίδευση, στην προοπτική να αποτελέσει αυτή ένα εργαλείο ενίσχυσης του αποκαλούμενου ‘ψηφιακού σχολείου’. Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι δεν υπήρξε αντίδραση στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης εν μέσω κρίσης, αλλά καταγράφεται αμφισημία σχετικά με την πρόθεσή τους να την εφαρμόσουν υπό κανονικές συνθήκες.

Παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές δηλώνουν αρκετά εξοικειωμένοι με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, αναζητούν περαιτέρω εξειδικευμένη επιμόρφωση για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Δεδομένου ότι οι καθηγητές θεωρούν ότι και οι μαθητές τους δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, οι παρεμβατικές δράσεις της πολιτείας δεν πρέπει να περιοριστούν στην παροχή τεχνικής κατάρτισης, αλλά να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της τηλεκπαίδευσης ως επικουρικού διδακτικού μέσου.

Συγγραφείς: Φώτης Σταχτέας (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) - Χαράλαμπος Σταχτέας (ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου) - Πηγή: ejournals.lib.uoc.gr - Αρ. Σελίδων: 22

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 353kb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • 5 αστεράκια και από το Radio Notes.EU για την άψογη συνεργασία μας, την άμεση ανταπόκρισή σας σε οποιαδήποτε απορία μας, εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών σας και άριστοι επαγγελματίες. Τα σέβη μας στον κύριο Λυκούργο!
  • Άριστοι επαγγελματίες με δημιουργικότητα και λύσεις που μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές ανάγκες
  • Απο τις καλύτερες υπηρεσίες τόσα χρόνια προτημο μονο #dos.gr
  • Πίσω από την DOS.gr υπάρχει ο άνθρωπος. Αυτόν θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις γνώσεις και τον υπεύθυνο επαγγελματισμό του. Ν'άσε καλά φίλε μου και οι γνώσεις σου πάντα βοηθούν όλους εμάς που σε εμπιστευθήκαμε.

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 163 επισκέπτες ←