× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Τηλεκπαίδευση στην αρχή της πανδημίας & ιχνηλάτηση απόψεων καθηγητών (2020)

Περισσότερα
2 Εβδομάδες 2 Ημέρες πριν - 2 Εβδομάδες 1 Ημέρα πριν #95 από amd
Περίληψη:

Με αφορμή την πανδημία που προκάλεσε ο SARS-CoV-2, οι καθηγητές Δ.Ε. κλήθηκαν έκτακτα και χωρίς προετοιμασία να προσφέρουν μαθήματα τηλεκπαίδευσης στους μαθητές τους. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αποτυπώσει τις απόψεις των καθηγητών σχετικά με την τηλεκπαίδευση, στην προοπτική να αποτελέσει αυτή ένα εργαλείο ενίσχυσης του αποκαλούμενου ‘ψηφιακού σχολείου’. Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι δεν υπήρξε αντίδραση στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης εν μέσω κρίσης, αλλά καταγράφεται αμφισημία σχετικά με την πρόθεσή τους να την εφαρμόσουν υπό κανονικές συνθήκες.

Παρά το γεγονός ότι οι καθηγητές δηλώνουν αρκετά εξοικειωμένοι με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, αναζητούν περαιτέρω εξειδικευμένη επιμόρφωση για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Δεδομένου ότι οι καθηγητές θεωρούν ότι και οι μαθητές τους δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, οι παρεμβατικές δράσεις της πολιτείας δεν πρέπει να περιοριστούν στην παροχή τεχνικής κατάρτισης, αλλά να σχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδειχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της τηλεκπαίδευσης ως επικουρικού διδακτικού μέσου.

Συγγραφείς: Φώτης Σταχτέας (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) - Χαράλαμπος Σταχτέας (ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου) - Πηγή: ejournals.lib.uoc.gr - Αρ. Σελίδων: 22

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 353kb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα
  • τι να πρωτοπούμε για αυτούς τους ανθρώπους? Επαγγελματίες, φιλικοί, εξυπηρετικοί αλλά πάνω απ'όλα ΓΝΩΣΤΕΣ!!! Ό,τι μα ό,τι τους έχω ζητήσει μπορούν και το ολοκληρώνουν. Πράγματα που άλλοι δεν είχαν την υπομονή να ολοκληρώσουν. Μπράβο παιδιά, τέτοια άτομα θέλουμε δίπλα μας
  • Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες της και τη συνεργασία μας. Γι' αυτό αξίζει 5 αστέρια από μένα!
  • Dos.gr : Τεχνολογία εμπειρία, Εξυπηρέτηση Μοναδική, με πολλούς τρόπους, κάθε στιγμή, ό,τι κι αν χρειαστείς. Μια συνεργασία Πολλών χρώνων με Σταθερή αξία Σε ευχαριστούμε dos. gr για την τεχνοδοσία που μας παρέχεις είσαι ο Πρώτος souper ...!!!
  • Συνεργάζομαι με την Dos.gr περίπου 11χρόνια. Έχει τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες. Ακόμα έχει άμεση και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με κάποιον web server & radio server που είχα νοικιάσει και αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα το έλυσαν αμέσως!!! Δεν θα άλλαζα την dos.gr για καμία άλλη εταιρεία ενοικίασης server ακόμα και αν μου έδιναν τους server μισοτιμής!!!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 317 επισκέπτες ←