× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Ιστορική αναδρομή στο ραδιόφωνο και η συμβολή του στην ενημέρωση (2019)

Περισσότερα
3 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 2 Μήνες πριν #55 από amd
Πρόλογος:

Η πρώιμη ιστορία του ραδιοφώνου είναι η ιστορία της τεχνολογίας που παράγει και χρησιμοποιεί όργανα που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα. Κατά την εξέλιξη του ραδιοφώνου, πολλοί άνθρωποι συνέβαλαν στη Θεωρία και τις εφευρέσεις που οδήγησαν σε αυτό που σήμερα ονομάζούμε ραδιόφωνο. Η ανάπτυξη του ραδιοφώνου ξεκίνησε ως «ασύρματη τηλεγραφία». Αργότερα το ραδιοφωνικό ιστορικό αυξάνει όλο και περισσότερο σε θέματα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. Ένα σημαντικό μέρος της ραδιοφωνικής ιστορίας όμως είναι η ραδιοφωνική δημοσιογραφία.

Τι είναι η ραδιοφωνική δημοσιογραφία και πώς διαφέρει από άλλους τύπους δημοσιογραφίας; Τι κοινό έχουν και ποιοι είναι οι λόγοι για τις διαφορές και τις ομοιότητες; Όπως η έντυπη δημοσιογραφία είναι κάτι περισσότερο από τα εξώφυλλα και περιλαμβάνει κριτικές, σε βάθος αναλύσεις και σχόλια, οι οποίες επίσης προσελκύουν την προσοχή του αναγνώστη, η ραδιοφωνική δημοσιογραφία είναι πολύ περισσότερο από απλά νέα. Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές και ιδιαιτερότητες στη ραδιοφωνική δημοσιογραφία. Είναι επίσης δαπανηρή, καθώς απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για την εύρεση πηγών και για την απόδειξη, ή την επικοινωνία. Οι πολλές μορφές στις οποίες υπάρχει σήμερα η ραδιοφωνική δημοσιογραφία αναπτύχθηκαν αργά, συχνά ξεκινώντας από μια ιδέα, πάντα ως ένα προϊόν του Θεσμικού πλαισίου από το οποίο προέκυψαν και, επεκτείνονται από τον ανταγωνισμό με τους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Περίληψη:

Η παρούσα εργασία έχει σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση ζητημάτων για το ραδιόφωνο, όπως η ρόλος του ραδιοφώνου στην εποχή του διαδικτύου και τις νέες μορφές ραδιοφώνου.

Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθεται μια σύντομη ιστορία του ραδιοφώνου, από τον 19° αιώνα εώς σήμερα. Αναφέρονται οι σημαντικότερες ανακαλύψεις, τα κομβικά σημεία εξέλιξης και οι επιστημονικές επαναστάσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ραδιοφώνου.

Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση της παρούσας κατάστασης του ραδιοφώνου στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αναφέρονται συνοπτικά όλες οι σημαντικές τάσεις με τις οποίες θα ασχοληθούμε στη συνέχεια της εργασίας.

Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση του διαδικτυακού ραδιοφώνου. Αναφέρονται οι μορφές διαδικτυακού ραδιοφώνου, το μέλλον του ραδιοφώνου στο διαδίκτυο και η Θέση του ραδιοφώνου στη σύγχρονη εποχή.

Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, το DAB και οι μελλοντικές δυνατότητες μετατροπής του ραδιοφώνου από αναλογικό σε ψηφιακό.

Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση των μορφών και των δυνατοτήτων του ψηφιακού ραδιοφώνου.

Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα και η βιβλιογραφία.

Συγγραφέας: Γκικοπούλου Ελευθερία - Επ. Καθηγητής: Σωτήρης Τριανταφύλλου - Πηγή: teiwest.gr - Αρ. Σελίδων: 72

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 551kb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730, ή στο (+30) 210.440.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • Aπό τούς καλύτερους επαγγελματίες,πολύ καλή εξυπηρέτηση,σταθερότητα πρωτοπορία .
  • τα 5 αστέρια είναι λίγα μπροστά στο streaming από την dos. Άριστη υποστήριξη εντός λίγων μόνο λεπτών, μηδενικό downtime. Συνιστώ ανεπιφύλακτα και απαραιτήτως αν ασχολείστε σοβαρά με το streaming...
  • Ένας από τούς καλύτερους επαγγελματίες Στο χορό και πολύ καλή εξυπηρέτηση...
  • Η πρώτη μας επαφή με την εταιρία ήταν πριν από 15 χρόνια, τότε που οι διαδικτυακές συνδέσεις ήταν τα «ζώα; μου αργά» Υπεύθυνη εταιρία, που σε κάθε πρόβλημα, οποιαδήποτε στιγμή (24/7), σε βοηθούσε ώστε να ανταπεξέλθεις! Εμείς που είμασταν αρχάριοι τότε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο, το Dos.gr ήταν ένα Σχολείο!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες ←