× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Ιστορική αναδρομή στο ραδιόφωνο και η συμβολή του στην ενημέρωση (2019)

Περισσότερα
4 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 7 Μήνες πριν #55 από amd
Πρόλογος:

Η πρώιμη ιστορία του ραδιοφώνου είναι η ιστορία της τεχνολογίας που παράγει και χρησιμοποιεί όργανα που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα. Κατά την εξέλιξη του ραδιοφώνου, πολλοί άνθρωποι συνέβαλαν στη Θεωρία και τις εφευρέσεις που οδήγησαν σε αυτό που σήμερα ονομάζούμε ραδιόφωνο. Η ανάπτυξη του ραδιοφώνου ξεκίνησε ως «ασύρματη τηλεγραφία». Αργότερα το ραδιοφωνικό ιστορικό αυξάνει όλο και περισσότερο σε θέματα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. Ένα σημαντικό μέρος της ραδιοφωνικής ιστορίας όμως είναι η ραδιοφωνική δημοσιογραφία.

Τι είναι η ραδιοφωνική δημοσιογραφία και πώς διαφέρει από άλλους τύπους δημοσιογραφίας; Τι κοινό έχουν και ποιοι είναι οι λόγοι για τις διαφορές και τις ομοιότητες; Όπως η έντυπη δημοσιογραφία είναι κάτι περισσότερο από τα εξώφυλλα και περιλαμβάνει κριτικές, σε βάθος αναλύσεις και σχόλια, οι οποίες επίσης προσελκύουν την προσοχή του αναγνώστη, η ραδιοφωνική δημοσιογραφία είναι πολύ περισσότερο από απλά νέα. Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές και ιδιαιτερότητες στη ραδιοφωνική δημοσιογραφία. Είναι επίσης δαπανηρή, καθώς απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για την εύρεση πηγών και για την απόδειξη, ή την επικοινωνία. Οι πολλές μορφές στις οποίες υπάρχει σήμερα η ραδιοφωνική δημοσιογραφία αναπτύχθηκαν αργά, συχνά ξεκινώντας από μια ιδέα, πάντα ως ένα προϊόν του Θεσμικού πλαισίου από το οποίο προέκυψαν και, επεκτείνονται από τον ανταγωνισμό με τους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς.


Περίληψη:

Η παρούσα εργασία έχει σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση ζητημάτων για το ραδιόφωνο, όπως η ρόλος του ραδιοφώνου στην εποχή του διαδικτύου και τις νέες μορφές ραδιοφώνου.

Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθεται μια σύντομη ιστορία του ραδιοφώνου, από τον 19° αιώνα εώς σήμερα. Αναφέρονται οι σημαντικότερες ανακαλύψεις, τα κομβικά σημεία εξέλιξης και οι επιστημονικές επαναστάσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του ραδιοφώνου.

Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση της παρούσας κατάστασης του ραδιοφώνου στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αναφέρονται συνοπτικά όλες οι σημαντικές τάσεις με τις οποίες θα ασχοληθούμε στη συνέχεια της εργασίας.

Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση του διαδικτυακού ραδιοφώνου. Αναφέρονται οι μορφές διαδικτυακού ραδιοφώνου, το μέλλον του ραδιοφώνου στο διαδίκτυο και η Θέση του ραδιοφώνου στη σύγχρονη εποχή.

Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, το DAB και οι μελλοντικές δυνατότητες μετατροπής του ραδιοφώνου από αναλογικό σε ψηφιακό.

Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση των μορφών και των δυνατοτήτων του ψηφιακού ραδιοφώνου.

Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα και η βιβλιογραφία.

Συγγραφέας: Γκικοπούλου Ελευθερία - Επ. Καθηγητής: Σωτήρης Τριανταφύλλου - Πηγή: teiwest.gr - Αρ. Σελίδων: 72

↳ Αρχείο λήψης: pdf - Μέγεθος: 551kb ↵

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες ←