× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Τηλ. αριθμός & Ιδιωτικότητα: Διαφορές μεταξύ Telegram, Viber, WhatsApp κα.

  • lyk
  • Το Άβαταρ του/της lyk Δημιουργός θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Προτείνω να επικοινωνήσουμε, είπε...
Περισσότερα
10 Μήνες 4 Εβδομάδες πριν - 10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #156 από lyk
Το telegram.org είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Αν και υπάρχουν πολλές εφαρμογές παρομοίου τύπου, όπως το Viber και το WhatsApp, το Telegram -όμως ξεχωρίζει για αρκετούς λόγους.

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές του Telegram σε σχέση με τις άλλες δημοφιλείς εφαρμογές είναι η προσέγγισή του στην ιδιωτικότητα. Ενώ η πλειονότητα των άλλων εφαρμογών απαιτεί την ανταλλαγή αριθμού κινητού τηλεφώνου για να επικοινωνήσετε με έναν άλλο χρήστη, το Telegram δεν απαιτεί αυτήν την πληροφορία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους χρήστες του Telegram, ακόμη και χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου (αν αυτοί δεν θέλουν), όπως επίσης το ίδιο ισχύει φυσικά και γι' αυτούς αν θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Αυτή η διαφοροποίηση ενισχύει την ιδιωτικότητα και παρέχει μια επιπλέον στρώση ανωνυμίας, συνεπώς ανησυχείτε λιγότερο για τον αριθμό τηλεφώνου σας να διαρρεύσει ή να χρησιμοποιηθεί για ανεπιθύμητα μηνύματα ή κλήσεις. Επιπλέον, αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη για όσους θέλουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους και να επικοινωνήσουν με άγνωστα άτομα, όπως σε ομάδες συζητήσεων ή κοινότητες που διαμορφώνονται μέσω του Telegram.



Εκτός από την ιδιωτικότητα, το Telegram προσφέρει και άλλα βεβαίως μεγάλα πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα αποστολής μεγάλων αρχείων. Μπορείτε να μοιραστείτε εικόνες, βίντεο, έγγραφα και οποιοδήποτε άλλο αρχείο με μέγιστο μέγεθος έως και 2GB. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρειάζεστε να μοιραστείτε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο με άλλους χρήστες.

Προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων συζητήσεων μέχρι και 200.000 μελών! Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά την οργάνωση μεγάλων κοινοτήτων, όπως επαγγελματικές ομάδες ενδιαφέροντος, και συνεργατικά έργα. Η δυνατότητα αυτή καθιστά το Telegram μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με μεγάλες ομάδες ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, το Telegram προσφέρει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας 'καναλιών', όπου ένας χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα κανάλι και να μεταδώσει περιεχόμενο σε μεγάλο αριθμό ακολούθων. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για δημόσιους ομιλητές, μέσα ενημέρωσης, εταιρείες και άλλους που θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες και ενημερώσεις με ένα ευρύ κοινό.

Προσφέρει επίσης προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας, όπως η δυνατότητα κρυπτογράφησης των μηνυμάτων σας -και δυνατότητα αυτοκαταστροφής των μηνυμάτων μετά από ένα χρονικό διάστημα που εσείς μπορείτε να ορίσετε. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι συνομιλίες σας παραμένουν ιδιωτικές και αποτρέπει την αποθήκευση παλαιότερων μηνυμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υποστηρίζει τη χρήση 'συστήματος ονομάτων χρηστών' (username), όπου μπορείτε να ορίσετε ένα μοναδικό όνομα χρήστη που θα σας αναγνωρίζει το Telegram, ανεξάρτητα από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε το username σας με άλλους χρήστες, καθώς και το link σας, αντί να αποκαλύπτετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου!

Επιπλέον, το Telegram προσφέρει μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα (open-source), που σημαίνει ότι ο κώδικας της εφαρμογής είναι προσβάσιμος και ελεύθερος για όλους τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να τον εξετάσουν καθώς και να τον ελέγξουν. Αυτό επιτρέπει στην κοινότητα να επαληθεύει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της εφαρμογής, καθιστώντας το Telegram μια διαφανή και αξιόπιστη επιλογή για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων.

Συνολικά προσφέρει μια ευέλικτη & ασφαλή εμπειρία φωνητικής και βίντεο κλήσης, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων που (αν θέλετε) μπορείτε να συνδυάσετε με τις δυνατότητες των καναλιών, ομάδων, αρχείων και πολυμέσων. Με έμφαση στην ιδιωτικότητα, την ανωνυμία και την ασφάλεια.

Εννοείται ότι προσφέρει δυνατότητα πραγματοποίησης φωνητικών και βίντεο κλήσεων που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε online από απόσταση με άλλους χρήστες μέσω φωνής και εικόνας. Προσφέρει υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας, επιτρέποντάς σας να συνομιλείτε με άνεση και ευκολία, είτε όταν θέλετε να έχετε προσωπική επαφή με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συνεργάτες σας από απόσταση.

→ Το είδαμε, το δοκιμάσαμε (το βάλαμε: t.me/dostele ) -μας άρεσε
..και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! - Βρείτε το εδώ: telegram.org, είτε στο Google Play και το Apple Store.

→ Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον το δεδομένο ότι μπορεί να γίνει αναμετάδοση ροής ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού streaming μέσα στις ομάδες (telegram radio player / v2 bot - Vdo Panel v1.5.0 upd 24.Μαΐ.2023 Added: Telegram re-stream added to the social stream feature)...κλπ.

---
· Επιπλέον links, αν θέλετε να διαβάσετε: α) Πώς λειτουργεί το Telegram bit.ly/43bldvf - β) Telegram χωρίς αριθμό κινητού bit.ly/3WJMOkP

«Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του πλανήτη Γη!»
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: amd

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν - 10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #158 από amd
Το telegram χρησιμοποιεί διάφορους κωδικοποιητές ήχου (codecs) για να μετατρέψει τη φωνή σε ψηφιακά δεδομένα και να τα μεταδώσει μέσω του δικτύου. Οι κωδικοποιητές ήχου επηρεάζουν την ποιότητα, την καθυστέρηση και την κατανάλωση δεδομένων των κλήσεων. Το telegram προσαρμόζει αυτόματα τους κωδικοποιητές ήχου ανάλογα με τη σύνδεσή σου, αλλά μπορείς να δεις και να αλλάξεις τους διαθέσιμους κωδικοποιητές ήχου από τις ρυθμίσεις.

Για να δεις τους κωδικοποιητές ήχου που χρησιμοποιεί το telegram, πήγαινε στο Settings > Data and Storage > Call Settings > Use Less Data. Εκεί θα δεις τρεις επιλογές:

Never: Αυτή η επιλογή σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τους καλύτερους κωδικοποιητές ήχου που προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα ήχου, αλλά καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το telegram χρησιμοποιεί τους εξής κωδικοποιητές ήχου σε αυτή την επιλογή: Opus (16-48 kbps), AAC (32-128 kbps) και G.711 (64 kbps).

On Mobile Network: Αυτή η επιλογή σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τους κωδικοποιητές ήχου που προσφέρουν μία ισορροπία μεταξύ ποιότητας και κατανάλωσης δεδομένων, όταν χρησιμοποιείς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το telegram χρησιμοποιεί τους εξής κωδικοποιητές ήχου σε αυτή την επιλογή: Opus (8-24 kbps), AAC (16-64 kbps) και G.729 (8 kbps).

Always: Αυτή η επιλογή σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τους κωδικοποιητές ήχου που προσφέρουν την χαμηλότερη κατανάλωση δεδομένων, αλλά μειώνουν την ποιότητα ήχου, σε οποιαδήποτε σύνδεση. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το telegram χρησιμοποιεί τους εξής κωδικοποιητές ήχου σε αυτή την επιλογή: Opus (6-12 kbps), AAC (8-32 kbps) και G.729 (8 kbps).

Η ανώτερη ποιότητα ήχου που μπορεί να προσφέρει το telegram είναι όταν χρησιμοποιείς την επιλογή Never και έχεις μία σταθερή και γρήγορη σύνδεση WiFi. Σε αυτή την περίπτωση, το telegram μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κωδικοποιητή ήχου Opus με 48 kbps ή τον κωδικοποιητή ήχου AAC με 128 kbps, που προσφέρουν κρυστάλλινη ποιότητα ήχου.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #159 από amd
Για να δεις τους κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο που χρησιμοποιεί το telegram, πήγαινε στο Settings > Data and Storage > Automatic Media Download. Εκεί θα δεις τρεις επιλογές:

When using mobile data: Αυτή η επιλογή σου επιτρέπει να ρυθμίσεις ποια μέσα θα κατεβαίνουν αυτόματα όταν χρησιμοποιείς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία και GIFs. Το telegram θα χρησιμοποιήσει τους κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο που προσφέρουν μία ισορροπία μεταξύ ποιότητας και κατανάλωσης δεδομένων, όταν χρησιμοποιείς την επιλογή αυτή. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το telegram χρησιμοποιεί τους εξής κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο σε αυτή την επιλογή: JPEG (για φωτογραφίες), H.264 (για βίντεο) και GIF (για GIFs). Το telegram θα περιορίσει επίσης το μέγεθος των μέσων που κατεβάζει σε αυτή την επιλογή, για να μην καταναλώσει πολλά δεδομένα. Για παράδειγμα, το telegram θα κατεβάσει βίντεο μέχρι 10 MB και φωτογραφίες μέχρι 2 MB σε αυτή την επιλογή.

When connected on Wi-Fi: Αυτή η επιλογή σου επιτρέπει να ρυθμίσεις ποια μέσα θα κατεβαίνουν αυτόματα όταν χρησιμοποιείς μία σύνδεση WiFi. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία και GIFs. Το telegram θα χρησιμοποιήσει τους κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο που προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα μέσων, όταν χρησιμοποιείς την επιλογή αυτή. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το telegram χρησιμοποιεί τους εξής κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο σε αυτή την επιλογή: JPEG (για φωτογραφίες), H.264 (για βίντεο) και GIF (για GIFs). Το telegram θα αυξήσει επίσης το μέγεθος των μέσων που κατεβάζει σε αυτή την επιλογή, για να προσφέρει καλύτερη ποιότητα. Για παράδειγμα, το telegram θα κατεβάσει βίντεο μέχρι 100 MB και φωτογραφίες μέχρι 10 MB σε αυτή την επιλογή.

When roaming: Αυτή η επιλογή σου επιτρέπει να ρυθμίσεις ποια μέσα θα κατεβαίνουν αυτόματα όταν χρησιμοποιείς τη λειτουργία roaming. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία και GIFs. Το telegram θα χρησιμοποιήσει τους κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο που προσφέρουν την χαμηλότερη κατανάλωση δεδομένων, όταν χρησιμοποιείς την επιλογή αυτή. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το telegram χρησιμοποιεί τους εξής κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο σε αυτή την επιλογή: JPEG (για φωτογραφίες), H.264 (για βίντεο) και GIF (για GIFs). Το telegram θα περιορίσει επίσης το μέγεθος των μέσων που κατεβάζει σε αυτή την επιλογή, για να μην καταναλώσει πολλά δεδομένα. Για παράδειγμα, το telegram θα κατεβάσει βίντεο μέχρι 10 MB και φωτογραφίες μέχρι 2 MB σε αυτή την επιλογή.

Η ανώτερη ποιότητα εικόνας και βίντεο που μπορεί να προσφέρει το telegram είναι όταν χρησιμοποιείς την επιλογή When connected on Wi-Fi και έχεις μία σταθερή και γρήγορη σύνδεση WiFi. Σε αυτή την περίπτωση, το telegram μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικοποιητές εικόνας και βίντεο JPEG και H.264 με υψηλό bitrate, που προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και βίντεο.
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: lyk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • lyk
  • Το Άβαταρ του/της lyk Δημιουργός θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Προτείνω να επικοινωνήσουμε, είπε...
Περισσότερα
10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν - 10 Μήνες 3 Εβδομάδες πριν #160 από lyk
Για την προσθήκη των ελληνικών, απλώς πατήστε στο συγκεκριμένο link → t.me/setlanguage/creece
 

«Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του πλανήτη Γη!»
Ο/η αρθρογράφος, έχει λάβει ευχαριστίες από: amd

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν - 10 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #161 από amd
Χαμηλότερη κατανάλωση δεδομένων data, σε σχέση με το Viber (λιγότερη και από την μισή, σχεδόν στο 1/3).

Στο Telegram αν επιθυμούμε να έχουμε την χαμηλότερη κατανάλωση σε data όταν συνομιλούμε στο τηλέφωνο, μπορούμε! ..Υπάρχει η ρύθμιση 'Always' (βλ. πάνω post), η οποία χρησιμοποιεί εξ' ορισμού τους κωδικοποιητές ήχου: Opus (6-12 kbps), AAC (8-32 kbps) και G.729 (8 kbps). Στην επιλογή 'always' θα χρησιμοποιήσει αυτόματα έναν από τους τρεις προαναφερθέντες κωδικοποιητές (αναλόγως πόσο καλή σύνδεση internet έχουμε) και θα επιλέξει τον codec AAC όταν η σύνδεσή μας είναι αρκετά καλή. Αν υποθέσουμε ότι το μέσο όρο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι περί τα 13kbps, αυτό αμέσως-αμέσως μας κάνει: 97.5kb ανά λεπτό - 5.71mb/ώρα - 137 MB σε μια περίοδο 24ωρών!

Αντίστοιχα το Viber χρησιμοποιεί την τεχνολογία "Viber Low-Rate" για τη συμπίεση των δεδομένων φωνής. Σύμφωνα με το Viber, η κατανάλωση δεδομένων στην αυτόματη χαμηλότερη ρύθμιση (όταν δηλ. είναι χάλια το δίκτυο) είναι περίπου 240kb ανά λεπτό - 14.06mb/ώρα - 337.5 MB σε μια περίοδο 24ωρών.

Η συγκεκριμένη manual ρύθμιση στο Telegram πιστεύω μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη & αποτελεσματική σε περιπτώσεις (α) όπου υπάρχει προβληματικό internet, (β) που θέλουµε να κάνουµε οικονομία δεδομένων data στο mobile internet, (γ) όταν θέλουμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια της μπαταρίας του κινητού μας, καθώς η μείωση της ποιότητας ήχου μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας από τη συσκευή μας.

Σημαντικό επίσης να σημειώσουμε ότι το Viber θα ενεργοποιήσει αυτόματα τον παραπάνω κωδικοποιητή του (Viber Low-Rate), μόνο στην περίπτωση που θα διαπιστώσει ότι είναι χάλια το internet, καθώς δεν έχει manual ρύθμιση χαμηλότερης ποιότητας ήχου (στην περίπτωση πχ που κάποιος θα ήθελε να εξοικονομήσει δεδομένα & χρήματα κινητής τηλεφωνίας). Κατά συνέπεια η κατανάλωση δεδομένων (data) όταν το internet στο viber είναι καλό, είναι αρκετά υψηλότερη από τα παραπάνω 240kb/λεπτό...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας, στα τηλ: α (+30) 212.213.2730, β (+30) 210.440.2730, ή στο Telegram, για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • μείναμε ευχαριστημένοι, πολύ εξυπηρετικοί μας έλυσαν όλες τις απορίες
  • Εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες με εντιμότητα, συνεργασία, αξιοπιστία και την καλύτερη υποστήριξη που έχω συναντήσει ποτέ, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν αυτούς τους πρωτοπόρους επαγγελματίες στον τομέα του streaming.
  • Άριστες υπηρεσίες και υποστήριξη όποτε έχω χρειαστεί το οτιδήποτε, πολύ εύκολα και γρήγορα σε ότι ανάγκη έχει προκύψει χωρίς downtimes κλπ. Ότι πιο σωστό σε υπηρεσίες streaming & hosting - Προτείνω ανεπιφύλακτα και θα αντιληφθείτε αμέσως το λόγο όταν δείτε τις τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 104 επισκέπτες ←