× Αυτή είναι η προαιρετική κεφαλίδα Φόρουμ για το Κουτί Προτάσεων.

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν έχει επισκέπτες? / Απομυθοποίηση του Cloud - VM

  • lyk
  • Το Άβαταρ του/της lyk Δημιουργός θέματος
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Προτείνω να επικοινωνήσουμε, είπε...
Περισσότερα
7 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν - 7 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #121 από lyk
Κάπου εκεί έξω στο αχανές διαδίκτυο υπάρχουν τρισεκατομμύρια ιστοσελίδες, εικόνες, αρχεία, βίντεο, καθώς και άλλο περιεχόμενο περιήγησης - αποθήκευσης στον παγκόσμιο ιστό που συνηθέστερα µπορεί να φιλοξενείται είτε σε κάποιον φυσικό server (dedicated bare-metal server), είτε σε κάποιο vps (εικονικό server), δηλαδή σε ένα εικονικό διαμέρισμα ενός πραγματικού φυσικού server με όρια ως προς τους πόρους του φυσικού server (Ram, Cpu, I/O, Bandwidth). Είτε μέσα σε cloud πλατφόρμες στήνοντας έναν εικονικό server, ή και ακόμα ένα ολόκληρο εικονικό data center με πολλαπλούς εικονικούς server ..πάνω στο cloud!

Γενικά οι λέξεις όπως "cloud", "vm", "virtual", "semi-dedicated", είναι ολίγον παρεξηγημένες, χρησιμοποιούνται πάραυτα ευρέως τα τελευταία χρόνια στο χώρο του Web hosting, παρουσιάζονται επίσης με τρόπο ασαφή αλλά και παραπλανητικό, ως οι καλύτερες επιλογές φιλοξενίας ιστοτόπων-ιστοσελίδων & λοιπών συναφών υπηρεσιών που τελειώνουν σε -ών (όπως κολοκυθιών)! Χωρίς αυτό να φαίνεται ότι ισχύει στις περισσότερες των πραγατικών περιπτώσεων που παρακάτω βεβαίως θα εξετάσουμε, γιατί άλλα εννοεί «ο ποιητής» ..και άλλα καταλαβαίνει ένας αφελής πελάτης ο οποίος «τσιμπάει» με την "βιτρίνα" ενός «φθηνού» web hosting, πληρώνοντας τελικά ένα πακέτο φιλοξενίας που δεν τον καλύπτει σε κανένα επίπεδο, έχοντας μάλιστα πλήρη άγνοια για την ζημιά που μπορεί να παθαίνει σε μακροπρόθεσμο ή ακόμα βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, εξαιτίας απώλειας επισκεπτών στην ιστοσελίδα του και κατ' επέκταση πωλήσεων, κερδών, αλλά & επίτευξης στόχων στην καλύτερη περίπτωση.

Για να καταλάβουμε πρώτα απ' όλα τι είναι το cloud hosting (ή/και computing) και αν μας συμφέρει, θα πρέπει να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ως προς την ποιότητά του, την αξιοπιστία του αλλά και την λειτουργικότητά του, σε σχέση με τις υπηρεσίες που σκοπεύουμε να τρέξουμε πάνω σε αυτό. Συγκρίνοντάς το παράλληλα με έναν φυσικό server (dedicated bare-metal server) ο οποίος βρίσκεται σε ένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό datacenter, που στην αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιούσαμε για να τρέξουμε τις ίδιες υπηρεσίες ..ή ακόμα αν χρησιμοποιούσαμε το pc του σπιτιού ή της επιχείρησής μας, αν θα ήταν επίσης εφικτό αλλά και οικονομικός προσιτό σε αντίθεση με τα παραπάνω.

Σε πρώτη φάση πάμε να δούμε ενδεικτικά έξι μεγάλες εταιρείες που παρέχουν cloud υπηρεσίες, θεωρούνται αξιόπιστες και ποιοτικές, τρέχουν με δικές τους υπολογιστικές υποδομές σε δικά τους ιδιόκτητα data centers ανά τον κόσμο τα οποία παρέχουν υπολογιστική ισχύ καθώς και αποθήκευση δεδομένων για κάθε γούστο -με το αζημίωτο ✓..φυσικά.!

1: Microsoft Azure - 2: IBM Cloud - 3: Alibaba Cloud - 4: Google Cloud Platform - 5: Amazon Cloud - 6: Oracle OCI Cloud

Ας πάρουμε το υποθετικό σενάριο ότι θα θέλαμε έναν οκταπύρηνο με 64Gb Ram /80Gb δίσκο, προκειμένου να φορτώσουμε πάνω στο cloud-άκι ένα centos-άκι με τα ssh του, τα μπιχλιμπίδια του, τα συμπράγκαλά του, άντε και καμιά 10ριά siteάκια μέσα, άντε και κανά webmin, κανά gnome ή kde μέσα, κάτι να βλέπουμε βρε αδερφέ, vnc ..τσουρέκια & τα συναφή ...έτσι για να δουλεύει λίγο το συννεφάκι.!

Συνημμένο αρχείο:


---

Συνημμένο αρχείο:


---

Συνημμένο αρχείο:


---

Συνημμένο αρχείο:


---

Συνημμένο αρχείο:


---

Συνημμένο αρχείο:


---

Έχουμε και λέμε: Azure 398$ + Ibm 367$ + Ali 312$ + Google 355$ + Amazon 227$ + Oracle 310$ = 1969/6 (μέσος όρος) = 328$/μήνα για ένα οκταπύρηνο με 64Gb Ram, διαθέσιμο χώρο (περίπου) 80Gb, ανεβασμένο σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον cloud, σε μία από τις παραπάνω κορυφαίες εταιρείες ..υποτίθεται.

...συνεχίζεται

«Με μεγάλο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του πλανήτη Γη!»

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 212.213.2730, ή στο (+30) 210.440.2730 για να σας προσφέρουμε αυτό που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας, αλλά και θα σας συμφέρει πραγματικά
  • Είναι οι καλύτεροι με διαφορά! Άψογοι σε όλα τους. Όσες φορές χρειάστηκα support, λύθηκε το θέμα μου μέσα σε ελάχιστα λεπτά!
  • Εξαιρετική συνεργασία με ανθρώπους που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους! Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, καθώς διαθέτουν ποιότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και φυσικά οι πιο κορυφαίοι σε ότι αφορά τις υπηρεσίες streaming. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα!
  • Aπό τούς καλύτερους επαγγελματίες,πολύ καλή εξυπηρέτηση,σταθερότητα πρωτοπορία .
  • τα 5 αστέρια είναι λίγα μπροστά στο streaming από την dos. Άριστη υποστήριξη εντός λίγων μόνο λεπτών, μηδενικό downtime. Συνιστώ ανεπιφύλακτα και απαραιτήτως αν ασχολείστε σοβαρά με το streaming...

↳ Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον ιστότοπό μας 321 επισκέπτες ←